Известие

Collapse
No announcement yet.

Пистов ремък-скъп проблем

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Пистов ремък-скъп проблем

Колата е 156 1.9 жтд 1999година...след отвратителен шум в пистовия ремък смених обтяжния механизъм,паразитната ролка и нов ремък...проблема остана-когато колата е студена свири,треска,тропа,бръмчи...страх ме е да не счупя нещо....моля Ви,ако някой е имал подобен проблем да сподели някакво решение ???

Първоначално публикувано от boosy Покажи съобщение
    Колата е 156 1.9 жтд 1999година...след отвратителен шум в пистовия ремък смених обтяжния механизъм,паразитната ролка и нов ремък...проблема остана-когато колата е студена свири,треска,тропа,бръмчи...страх ме е да не счупя нещо....моля Ви,ако някой е имал подобен проблем да сподели някакво решение ???
    Освен тия неща които си сменил пистовия върти и компресора на климатика, хидравлика и генератора. Тях врътна ли ги на ръка да видиш как са Другото вече е ангренаж, ако е оттам работата може да стане дебела
    sigpic
    156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
    "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Първоначално публикувано от boosy Покажи съобщение
      Имаш да провериш демпферната шайба и шайбата на алтернатора ако е с фрайлауф. Аз гласувам за първото .
      Alfa Romeo 159 1.9 JTDm Ti - "новата" - 150 млади кончета и едно дърто магаре зад волана
      ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD - червен трактор - 105 одъртели коня и 1 кьопаво магаре зад волана

Comment

Палихме я без пистовия и колата спи...въртях другите ролки на пистовия ии не вият(нормален шум си издават)...можете ли да ми кажете как да проверя дали проблема е в демпферната шайба ?

Comment

Ами когато се,чува тракането при подаване на газ на място там на свободна,
          ако спира да трака значи си демпфер.
          156 2.4 jtd 2001 Sportwagon Sony,Hertz,Boss & JBL sound
          KONI sport adjustable suspension kit,Big BREMBO brake kit
          Cinquecento 1.1i 1998 Sporting
          Subaru İmpreza 2000 turbo 1999 Sportwagon

Comment

Като и подам леко газ и спира...а като е загряла не се чува !

Comment

Явно още не се разтракала достатъчно,я пробвай като работи на място да пуснеш и климатика,
              ако тракането се увеличава значи си за демпфер?
              156 2.4 jtd 2001 Sportwagon Sony,Hertz,Boss & JBL sound
              KONI sport adjustable suspension kit,Big BREMBO brake kit
              Cinquecento 1.1i 1998 Sporting
              Subaru İmpreza 2000 turbo 1999 Sportwagon

Comment

демпфер е и аз бях така със същите признаци днес го купих за 90лв.марка hutchinson
                Last edited by ivan69bh; d.m.y г., 20:31.

Comment

ivan69bh от къде го взе?
                  _156_2,4_JTD_136hp_-EX
                  156 FL 1,9 JTD 115hp "05

Comment

ОТ ЕВРО 07 АМА ИМАМ ОТСТЪПКА

Comment

Колега, стана ми интересно какъв е този демпфер за 90 кинта чисто нов, че имам и аз един такъв нов за 2,4 жтд 100-ина лева от 2-3 години седи в мазето само 20-30 километра е каран. Качи му снимка или ако не можеш пиши колко е широка гумата между двете метални части.
                      Alfa 156 2,4 JTD '99

Comment

реална цена е 160лв. без отстъпка . по цена е по скъпа от ina i dayco. колата сега е супер .

Comment

По скоро на първата или на тази от втората снимка прилича т.е. с тънка или дебела гума?
                          Attached Files
                          Alfa 156 2,4 JTD '99

Comment

Тази с дебелата е от 2.4 и там цената е над 200лв за Дайко или Рикамби.
                            Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDmQ 200 к.с.

Comment

Първоначално публикувано от Zeppelinist Покажи съобщение
                              По скоро на първата или на тази от втората снимка прилича т.е. с тънка или дебела гума?
                              Тая от първата снимка е испанска.....вървят по 50лв......няма нищо общо с оригинала....гумата е само за фасон...просто гумен пръстен Ф5мм
                              156 2.4 JTD SW 140 подивели бизона -ex.
                              147 1.9 JTDM 150 дивИ прАсци -ex.
                              159 2.4 JTDM SW Qtronic 200 говеда

Comment

Working...
                              X